fbpx

Benalmadena


Benalmádena

Benalmadena er navnet (af maurersk/arabisk oprindelse) på den kommune, der huser de 3 områder: ‘Benalmádena Pueblo‘, ‘Benalmádena Costa’ og ‘Arroyo de la Miel’. Der er ca. 68.000 registrerede indbyggere i området, men hertil skal der tillægges et stort antal besøgende ferieturister i sommersæsonen, og et ligeledes stort antal nordeuropæere, der bor delvist i området gennem vinteren, i deres egne eller lejede boliger. Deriblandt en stor gruppe fastboende skandinaver, der er faldet godt til i området. Og det er med god grund at Benalmádena får så mange besøgende, for området har virkelig noget at tilbyde sine gæster.

Benalmádena Pueblo er den hyggelige landsby, beliggende i bjergene lidt væk fra kysten – med en fantastisk udsigt over kysten og Middelhavet. En by der emmer af spansk charme, andalusiske huse og små, kringlede gader. Det er også her det kendte, danske Montebello holder til huse – og et sted hvor flere danskere har valgt at slå sig ned, enten som fast feriegæst, eller som bosiddende i byen. Benalmádena Pueblo er også kendt for slottet ‘Castillo Colomares’og den buddhistiske Stupa, der er det største buddhistiske tempel i Europa. ‘Puebloen’ – som Benalmádena Pueblo ofte blot kaldes – har også et rigtig godt udbud af gode spisesteder, fine restauranter og hyggelige tavernaer som man finder overalt i byens charmerende gader.

Benalmádena Costa er beliggende på den smukke kyststrækning beliggende mellem Málaga og Fuengirola. Det er her man finder Middelhavets lækre strande, der tiltrækker feriegæster fra hele Europa i de varme sommermåneder. Den lange og flot konstruerede strandpromenade er det ideelle stede at gå en tur langs stranden – og stedet hvor man finder alle typer af restauranter, ‘chiringuitos’, barer og små butikker. Her på kyststrækningen finder man også masser af både hoteller og lækre individuelle ferieboliger til udlejning.

‘Puerto Marina’ er Benalmádenas store og imponerende havn og marina, der huser store lystyachter i marinaens inderhavn – og så et stort udvalg restauranter og butikker på landsiden. Marinaen byder på sejlture ud i bugten, såvel som korte færgeture til havnen i Fuengirola. Det er også her ved ‘Puerto Marina’ at man finder det store akvarium ‘Sea Life Benalmádena’, der giver de besøgende adgang til studere fisk og marineliv på nært hold.

Arroyo de la Miel er centralt beliggende mellem stranden og bjergene, et tæt beboet område med et mere moderne præg, og mange internationale feriehuse og ferielejligheder. Stedet er kendt for sin forlystelsespark ‘Tivoli World’ og den store svævebane (‘Teleferico’) der fører op til bjerget Calamorro bag byen, hvor man kan nyde en imponerende udsigt over havet og Gibraltar. Mellem centrum og strand, finder man den hyggelige park ‘Parque de Paloma’ – et charmerende grønt område med søer og dyreliv i form af noget så eksotisk som høns og kaniner. Et herligt sted for hele familien, ikke mindst de små.

Arroyo de la Miel tilbyder god gastronomi med både spanske og internationale madoplevelser, samt masser af barer og sympatiske caféer til en aften ude i byen. Hyggelige gågader i byens centrum giver masser af indkøbsmuligheder til de shoppinglystne. Det er også her i Arroyo de la Miel, at den lokale togstation forbinder kyststrækningen mellem Fuengirola og Málaga, og med direkte forbindelse til Málagas internationale lufthavn.

Benalmádena har hele paletten af byde på til en skøn ferie eller et længere ophold. Fra landsbystemning i bjergene, til en mere moderne og international stemning i Arroyo de Miel og det skønne liv ved strandene i Benalmádena Costa.

Læs også vores beskrivelse af Fuengirola

 

 

HOMES IN MALAGA HOMES IN MALAGA

Homes In Malaga og Malaga ferieboligudlejning er et og samme firma hvor vi har valgt at kalde vores salgsafdeling Homes In Malaga.
Søger I bolig eller investeringsprojekt så kontakt os for en snak om jeres muligheder.

KONTAKT OS

Mere
MGS BILUDLEJNING

Helle Hollis blev i 1982 grundlagt af danskeren Holger Helle under navnet Helle Auto.
Med over 30 års erfaring på Costa del Sol er Helle Hollis i dag et af de førende biludlejningsfirmaer på Solkysten med en flåde på 600 - 1200 biler afhængig af sæson.

BOOK DIN LEJEBIL HER

Mere
GREAT DANE AIRLINES FLYBILLETTER

Hos Great Dane Airlines kan du se frem til moderne jetfly, dansktalende personale og et servicekoncept der allerede har fået ros af kunderne.
Med ugenlige afgange mellem Malaga og Aalborg.


BOOK DINE FLYBILLETTER HER

Mere

Call Now Button
Translate »