Torremolinos


Torremolinos

Torremolinos er stedet hvor det hele startede. Turismen havde sin spæde start i 50’erne, da det nærmest sagnomspundne hotel Pez Espada begyndte at indlogere kendte filmstjerner fra Hollywood. Tidens populære skuespillere som Frank Sinatra, Ava Gardner, Anthony Quinn, Brigitte Bardot, Grace Kelly og andre kendisser, fik færten af det lille fiskerleje med de gode strande, på grund af den frie ‘boheme-stemning’ der hurtigt opstod på stedet. Det var under Francos styre, og absolut ikke normalt at se amerikanske skuespillerinder klædt i bikinier, eller more sig med drinks, dans og fester. Men der blev vendt et blindt øje til de kendtes udskejelser – for de besøgende var velhavende og gode til at spendere pesetas – og der kom penge i kassen. De ellers så strenge myndigheder kunne jo godt se fornuften i indtægterne fra de mange turister, så de accepterede ganske simpelt den lidt løsslupne og frie livsstil der, der faktisk satte sit præg på Torremolinos – og gjorde byen til pioner inden for den voksende turisme.

Siden er Torremolinos stort set ikke holdt op med at vokse. Hverken i indbyggertal eller i besøgende turister. Senere kom de nordeuropæiske chartergæster til byen, for at nyde de fine strande ved fx ‘Bajondillo’ eller ‘La Carihuela’, og det betød flere hoteller, bedre infrastruktur og masser af nye restauranter, barer og serviceydelser til de mange besøgende.

Senere begyndte bygge-boomet af private lejligheder, og byen voksede endnu mere. De besøgende nordeuropæere kom nu ikke bare på korte hotel-ophold til Torremolinos, men kunne godt indse fordelen i enten at købe eller leje deres egen lejlighed og bo under mere private forhold. Have sin egen private terrasse, sit eget køkken og friheden til at bo under mere private forhold i sin egen ferielejlighed, har tiltrukket mange nordboere til at købe eller leje sin egen bolig.

Det engang så lille og fattige fiskerleje, er i dag en pulserende destination og en kommune med omkring 70.000 indbyggere. Torremolinos er i dag et af de mest besøgte steder på Costa del Sol, og det skyldes stadig de gode strande, der bugter sig langs Middelhavet, den flotte og altid velholdte strandpromenade der inspirerer til gåture langs havet eller besøg på de små hyggelige restauranter og strandbarer – ‘Los Chiringuitos’.

Fra stranden snor små, krogede gader sig op til byens centrum – der ligger højt og med udsigt over havet. Centrum af Torremolinos byder alt hvad hjertet, sjælen og ganen kan begære af restauranter, barer, natteliv, shoppinggader og små hyggelige caféer. Der findes masser af kulturaktiviteter – byens kommune er god til at arrangere events og festivaler med både musik, gastronomi, byfester, markeder, optog og udstillinger. Torremolinos er en aktiv by året rundt.

Bag centrum, ligger det ældre og mere lokale Torremolinos, med bl.a. bydelen ‘El Calvario’. En særdeles charmerende del af byen, hvor de lokale spaniere har deres hverdag, med små caféer og butikker, uden så meget glimmer. Her går livet sin gang, i roligt spansk tempo, et sted der er en fornøjelse at gå på opdagelse i, hvis man er interesseret i livet på spansk.

Torremolinos er ‘veteranen’ af turistdestinationer på Solkysten, og er derfor også meget varieret i dens udseende og udbud af attraktioner. Det er ikke kun nybyggeri det hele, men derimod ældre, charmerende arkitektur og kringlede gader, blandet med nyere boulevarder, gågader og attraktioner for den besøgende. Torremolinos er en by der emmer af både patina og nostalgi – men som samtidig har fornyet sig, moderniseret dens faciliteter – og som stadig formår at byde at byde masser af nye besøgende velkommen.

HOMES IN MALAGA HOMES IN MALAGA

Homes In Malaga og Malaga ferieboligudlejning er et og samme firma hvor vi har valgt at kalde vores salgsafdeling Homes In Malaga. Søger I bolig på Solkysten eller investeringsprojekt.


Mere
MGS BILUDLEJNING

Helle Hollis blev i 1982 grundlagt af danskeren Holger Helle under navnet Helle Auto.
Med over 30 års erfaring på Costa del Sol er Helle Hollis i dag et af de førende biludlejningsfirmaer på Solkysten med en flåde på 600 - 1200 biler afhængig af sæson.

Linket vil tage jer direkte til Helle Hollis hjemmeside.


Mere
Bikestardo CYKELUDLEJNING

Dansk ejet cykeludlejningsfirma på Costa del Sol, grundlagt af Henrik Wibskov.
BIKESTARDO gør det let at leje cykel, ved at levere cyklerne til døren i din feriebolig. Alt fra professionelle landevejscykler, mountain bikes til citybikes.

Brug rabatkode: "Sara18" og opnå 10% rabat.


Mere
Translate »