fbpx

Mijas


Mijas

Mijas er en selvstændig kommune med over 80.000 indbyggere, der består af den smukke bjerglandsby Mijas Pueblo – strandene og de fine boligområder ved Mijas Costa og La Cala de Mijas – og så den mere moderne bydel Las Lagunas der ligger lige vest for Fuengirola. Området byder på smuk natur, hyggelig landsbystemning i bjergene og lækre sandstrande ved kysten. Foruden shopping, gastronomi og byliv, så byder området på masser af aktiviteter og attraktioner til de mange besøgende – ikke mindst de mange velplejede golfbaner der ligger i området. Et område populært hos de mange nordeuropæiske turister, besøgende og beboere (ikke mindst en del danskere), og et område med rig mulighed for at finde lækre ferieboliger, villaer og lejligheder.

Historisk set har området rødder helt tilbage til fønikernes og grækernes tid. Helt tilbage i år 900 f.Kr. har man haft interesse for området ved Mijas, grundet rigdomme af mineraler i undergrunden, der skabte en meget tidlig minedrift, og som sendte værdifulde mineraler videre til Østen. Senere erobrede maurerne området og grundlagde byen i 714. Først mellem 1487 – 1492 fik de katolske konger herredømmet over det sted, vi i dag kender som Mijas. Området var forholdsvis isoleret indtil omkring 1873, hvor der åbnedes en vej mellem Fuengirola og Mijas. Det gav grundlag for en stigende turisme, og i 1950 åbnede det første hotel i Mijas, som følge af den nye turisme på Costa del Sol.

Bjergkæden ‘Sierra de Mijas’ rejser sig majestætisk bag kysten, omkring 10 km fra havet. Placeret 430 meter over havet, klemt inde mellem de smukke højdedrag og en helt overdådig udsigt over Middelhavet, finder vi Mijas Pueblo – også kendt som ‘den hvide by’. En ægte andalusisk perle af en landsby.

Byens gamle bydel emmer af ægte spansk charme, med de typiske, hvidkalkede andalusiske huse i hyggelige, snoede gader – med terrasser, haver og hyggelige beværtninger, restauranter og caféer. En historisk landsby, hvor man nemt får fornemmelsen at tiden har stået stille – og hvor man stadig kan finde noget så værdifuldt som fred og ro.

Byens park ‘Parque Muralla’, tilbyder smukke haver anlagt omkring byens historiske fæstning, den smukke kirke ‘San Sebastian’ og den gamle, ovale tyrefægterarena der omkredser parken og tilbyder den måske smukkeste udsigt over hele bugten og Middelhavet. Er man mere til spansk vin, er det lokale vinmuseum – ‘Museo del Vino’ – et glimrende sted at prøvesmage og lære mere om både de lokale og nationale spanske vine’.

Mijas Pueblo ligger blot 20 minutters kørsel fra kysten, der også er forbundet med lokale busser. I Fuengirola er der nem adgang til togstationen, hvorfra der er gode forbindelser til både lufthavn og Málaga centrum, med kystbanetoget, der har afgange hver 20. minut.

Det er også her, ved kysten, at man finder Las Lagunas og La Cala de Mijas. Las Lagunas er det aktive bycentrum der næsten smelter sammen med Fuengirola, med masser af handelsliv, shopping og kultur. Her finder man bl.a. teatre og sportscentre, mens La Cala de Mijas mere opleves som et selvstændig område, smukt beliggende ved havet, og med adgang til mere end 12 km skønne sandstrande og kystpromenade – til en skøn ferie ved strandene på Costa del Sol.

Velkommen til – ‘Bienvenidos a Mijas‘.

Klik her for mere info om andre lokale spanske byer

 

 

HOMES IN MALAGA HOMES IN MALAGA

Homes In Malaga og Malaga ferieboligudlejning er et og samme firma hvor vi har valgt at kalde vores salgsafdeling Homes In Malaga.
Søger I bolig eller investeringsprojekt så kontakt os for en snak om jeres muligheder.

KONTAKT OS

Mere
MGS BILUDLEJNING

Helle Hollis blev i 1982 grundlagt af danskeren Holger Helle under navnet Helle Auto.
Med over 30 års erfaring på Costa del Sol er Helle Hollis i dag et af de førende biludlejningsfirmaer på Solkysten med en flåde på 600 - 1200 biler afhængig af sæson.

BOOK DIN LEJEBIL HER

Mere
GREAT DANE AIRLINES FLYBILLETTER

Hos Great Dane Airlines kan du se frem til moderne jetfly, dansktalende personale og et servicekoncept der allerede har fået ros af kunderne.
Med ugenlige afgange mellem Malaga og Aalborg.


BOOK DINE FLYBILLETTER HER

Mere

Call Now Button
Translate »