fbpx

Malaga


Malaga

Malaga Spaniens 6. største by, hovedstad i provinsen af samme navn og en af Europas ældste byer, med en historie der går helt tilbage til fønikernes og grækernes tid omkring 700 år f. Kr. Byen har været gennem både romersk og maurersk herredømme, inden den endte med at være provinsens smukke hovedstad, der har så meget at byde den besøgende i dag. Idyllisk beliggende ved Middelhavet og Costa del Sol – og blot 130 km nord det afrikanske kontinent.

Havnebyen Malaga er en livlig storby med lige under 600.000 indbyggere, der dog ikke er større end at byen stadig føles overskuelig og til at finde rundt i. Livlig på den gode måde, med masser af attraktive seværdigheder, kultur, gastronomi, havn og strand. Det er ikke uden grund, at millionvis af turister fra hele verden hvert år besøger byen på vej til eller fra sin feriebolig på den nærliggende Costa del Sol.

Byen har god offentlig transport med både bus, metro og kystbanetog, der også forbinder centrum af byen med Malaga lufthavn, med en rejsetid på blot 12 minutter. Taxier er let tilgængelige og absolut rimelige i pris.

Men mest af alt, indbyder Málaga til en god spadseretur gennem byens smukke gader og charmerende bydele. Arkitekturen er smuk, og bærer præg af tiden fra da maurerne havde besat byen – specielt de gamle fæstningsværker ‘Gibralfaro’, ‘Alcazaba’ og ‘El Teatro Romano’ er værd at besøge. Den store katedral i den gamle bydel, er også et af byens imponerende bygningsværker.

Málaga er en by der vel næppe kan blive mere spansk. Med dens små morgenmads-caféer, hvor de lokale kommer forbi til en ‘café con leche‘ på vej til arbejde, eller barerne og fortovscaféerne hvor man samles til frokost eller for at koble af om aftenen. Det giver masser af liv i gaderne og er sympatisk at opleve, og være en del af, hvis man som besøgende tager spontane besøg i de lokale beværtninger.

Man spiser godt i Málaga. Fra små, beskedne frokoststeder til ægte tapasbarer med spanske delikatesser samt elegante restauranter byder på den lækreste gastronomi og god spansk vin. Både de lokale spaniere og de mange internationale gæster, nyder godt af byens utallige spisesteder. Ud på aftenen, er det Málagas speciale, at besøge de fine terrasse-barer øverst på de høje huses tage, der giver en fantastisk udsigt over byen, havet og Málaga-bugten nedenfor.

Kulturlivet er meget aktivt i byen. Fra små flamenco-barer, gademusikanter og kommunale arrangementer i bymidten – til større festivaler indenfor film, kunst, teater og musik, og ikke mindst det store årlige og farverige karneval i februar. Der findes masser af både store og små museer, ikke mindst det verdensberømte Picasso-museum er værd at stifte bekendtskab med.

Byens store gågade i centrum, ‘Calle Larios’, er fyldt med butikker og mærkevarer til de shopping-lystne. Gaden – og de smukke ‘plazas‘ (torvene) omkring den – benyttes desuden ofte til diverse arrangementer, som når de flotte julelys tændes sidst i november, til karneval i februar eller til andre festlige arrangementer der afholdes året rundt i byen.

Havnen i Málaga er i sig selv en af byens store attraktioner. Den smukke havnefront er nemlig tilgængelig for gående og giver en adgang til det flotte, maritime miljø i havnen. Desuden er havnefronten forbundet med den lange mole Muelle Uno, hvor caféer, restauranter og små butikker, ligger til kaj med både lystyachter, krydstogtskibe og andre skibe fra fremmede havne. Et herligt sted til en gåtur, en frokost eller en aftenudflugt for hele familien. På den anden side af den flotte havnemole, ligger byens store badestrand ‘La Malagueta’, hvor badegæster samles om sommeren til en tur på stranden – eller et besøg i en af de små, rustikke strandrestauranter, de hyggelige ‘chiringuitos‘.

Kort sagt er Málaga byen hvor alle føler sig velkommen – og hvor man kan finde aktiviteter og attraktioner for enhver smag. Uanset om Málaga er destinationen i sig selv, eller man besøger byen på vej til sit ferieboligophold på Costa del Sol og omegn, så er Málaga byen der altid har noget at byde på.

Velkommen til Málaga – ‘Bienvenidos a Málaga‘.

Her finder du mere information om andre spanske byer

HOMES IN MALAGA HOMES IN MALAGA

Homes In Malaga og Malaga ferieboligudlejning er et og samme firma hvor vi har valgt at kalde vores salgsafdeling Homes In Malaga.
Søger I bolig eller investeringsprojekt så kontakt os for en snak om jeres muligheder.

KONTAKT OS

Mere
MGS BILUDLEJNING

Helle Hollis blev i 1982 grundlagt af danskeren Holger Helle under navnet Helle Auto.
Med over 30 års erfaring på Costa del Sol er Helle Hollis i dag et af de førende biludlejningsfirmaer på Solkysten med en flåde på 600 - 1200 biler afhængig af sæson.

BOOK DIN LEJEBIL HER

Mere
GREAT DANE AIRLINES FLYBILLETTER

Hos Great Dane Airlines kan du se frem til moderne jetfly, dansktalende personale og et servicekoncept der allerede har fået ros af kunderne.
Med ugenlige afgange mellem Malaga og Aalborg.


BOOK DINE FLYBILLETTER HER

Mere

Call Now Button
Translate »