fbpx

News

Check out market updates

Fakta pr. 15/02 boligudlejning

Rigtig mange danskere har investeret i feriebolig i Spanien, funderet økonomisk i at udleje boligen, når man ikke selv skulle bruge den. Derfor er artikler som gårsdagen ‘Slut med fri boligudlejning’ naturligvis noget, der skaber bekymring.

Der har længe verseret rygter om, at der var den slags tiltag i støbeskeen hos de forskellige regionalregeringer.

I slutningen af januar tog Spanien i Dag kontakt til Turismo ved Junta de Andalucia. Her forsikrede man, at der intet lovprojekt er i forbindelse med privat udleje af ferielejligheder. Det lader heller ikke til, at der er overhovedet tale om at lovgive omkring det, men det fik vi ikke 100 procent bekræftelse på.

Damen sagde dog, at den seneste lovgivning omkring udlejning, som ikke inkluderer private og enkelte lejligheder, er så ny (fra 2010, red.), at hun ikke vurderede, at de ville lovgive yderligere i nærmere fremtid.

Nå jo: nye regler alligevel…

I weekenden kom det så frem igen: snart kommer der nye regler i Andalusien, og det kommer til at gå ud over boligejere.

Men hvordan kommer det til at ramme den almindelige dansker, der ejer en bolig i Spanien, og som udlejer den ud i kortere perioder, når man ikke selv bruger den? I Sur.es nævnes helt specifikt vandrehjem (Albergues, red.) og udlejning af værelser med ret til morgenmad (B&B, red.). Og når der henvises til “fines turisticos”, er vi inden for turistbranchen, og her hører privates korttidsudlejninger ikke til.

For at finde hat og briller i det hele tager Spanien i Dag direkte kontakt til Sevillas Consejo de Turismo y Comercio. Der får vi forklaret, at der netop er tale om “servicios turisticos”, og hvis man markedsfører noget som “turistico”, skal man indordne sig efter lovgivningen.

En enkelt privatperson, der blot udlejer sin lejlighed fra tid til anden i korte perioder, kommer altså umiddelbart ikke i klemme med de nye regler.

Vent til sommer

Vi ringer herefter til Málaga, hvor dette consejería har en underafdeling, hvor man mere eller mindre fortæller det samme, men de sender os dog videre til en inspektør, der er mere inde i den specifikke lovgivning.

Ingen kan dog fortælle helt præcist, hvad disse nye tiltag kommer til at inkludere, da de stadig er på tegnebrættet. Det er bedst at vente og se, hvad de kommer frem med til sommer.

Men som det umiddelbart ser ud, koncentrerer de sig fortsat om steder, der tilbyder forskellige service såsom morgenmad og den slags, hvorfor der altså ikke er tale om privat udlejning.

Det sker netop for bedre at kunne kontrollere kvalitet og standarter, som turister jo forventer, når de tager på hotel eller lignende.

Dét ved vi

Ifølge en “Inspector de Turismo” og i henhold til den nuværende lovgivning kan en privatperson udleje sin ferielejlighed uden andre forpligtelser end de skattemæssige.

Det er kun, hvis du har tre eller flere lejligheder i det samme kompleks eller bygning, at dette skal registreres som turist-mæssig forretning. En person med eksempelvis en lejlighed i Fuengirola, en anden Benalmádena og en tredje Torremolinos hører heller ikke ind under lovgivningen, da lejlighederne ligger i forskellige kommuner.

Der arbejdes lige nu på en ny lovgivning, men det vides altså ikke, hvad der helt konkret inkluderes i den. Det må man vente at se, når det sendes ud.

KILDE: Spanien I dag pr 14/02/2014

 

 

HOMES IN MALAGA HOMES IN MALAGA

Homes In Malaga og Malaga ferieboligudlejning er et og samme firma hvor vi har valgt at kalde vores salgsafdeling Homes In Malaga. Søger I bolig på Solkysten eller investeringsprojekt.


Mere
MGS BILUDLEJNING

Helle Hollis blev i 1982 grundlagt af danskeren Holger Helle under navnet Helle Auto.
Med over 30 års erfaring på Costa del Sol er Helle Hollis i dag et af de førende biludlejningsfirmaer på Solkysten med en flåde på 600 - 1200 biler afhængig af sæson.

Linket vil tage jer direkte til Helle Hollis hjemmeside.


Mere
Bikestardo CYKELUDLEJNING

Dansk ejet cykeludlejningsfirma på Costa del Sol, grundlagt af Henrik Wibskov.
BIKESTARDO gør det let at leje cykel, ved at levere cyklerne til døren i din feriebolig. Alt fra professionelle landevejscykler, mountain bikes til citybikes.

Brug rabatkode: "Sara18" og opnå 10% rabat.


Mere
Translate »